LA TAHZAN

11:50 am

Hai, assalamualaikum. 

Percaya tak, sampai satu masa bila di hati sarat dengan sesuatu yang tak dapat nak diluahkan, hanya airmata yang jadi pengganti. 

Yakin dan percaya, 
ujian itu Allah hadirkan semuanya bersebab. Cuma manusia masih lalai dan leka. Bila terhantuk baru tersedar. 

Dalam buku La Tahzan karangan Dr Aidh Al Qarni ada sebut, Jangan bersedih kerana semuanya bersifat sementara dan setiap apa yang berlaku akan kembali kepada fitrah.

Cuma, terkadang detik hati seolah tak mampu, tak sabar. Sedangkan jiwa seharusnya dikuatkan dengan solat dan sabar.

Bukan tak pernah meluahkan, cuma takut nak meluahkan sebab tak semua orang akan jujur dengan kita, dan tak semua orang akan simpan rahsia kita. 

Alhamdulillah, bersyukur ada suami yang sangat memahami. Semoga terus diberi kekuatan. 
In Sha Allah :) 





You Might Also Like

11 comments

  1. Takdir Allah berkait dengan apa yang kita fikir.

    Perbanyakkanlah bersangka baik. Moga yang baik-baik saja kita dapat.Insyaallah

    La Tahzan.La Tai Asu. =)

    ReplyDelete
  2. amin ya rabbal alamin, perancangan Allah tu tepat, insyaAllah ada hikmah yg lg besar will coming..salam ramadhan

    ReplyDelete
  3. Kalau benda-benda rahsia ni memang jarang cerita dekat orang. Share dengan orang yang boleh percaya je macam suami.Tapi betul lah tu semua nya bersifat sementara. Dunia ni pon sementara. Kena sentiasa bersyukur. 😊

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.. doakan bakal isteri saya nnti memahami jugak .. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahumma aamiin.
      Dengar cerita dok bau nasi minyak dah. apakah benar? :D

      Delete

Sebuah Pertemuan

Daisypath Friendship tickers

Cinta Pertama

Daisypath Anniversary tickers

Saat Lafaz Sakinah

Daisypath Anniversary tickers